Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2010-10-22 16:10:00

Levél az Evangelizációs Világgyűlés résztvevőihez

Billy Graham, úton a menny felé

Lausanne 1974-ben adott otthont a Világevengélizációs Kongresszusnak, most október végén Fokvárosban találkoznak az egyházi vezetők, közöttük tizennégy magyar küldött.

Kedves Testvéreim, szeretettel üdvözöllek benneteket a mi Urunk és Üdvözítő Jézus Krisztusunk nevében!

A dél-afrikai Fokvárosban 2010. október 16-25. között megtartandó Lausanne III. előkészületeit látva nagyon boldog vagyok. Köszönöm Istennek, hogy a Lausanne-mozgalom új generációjának a szívében is elmélyítette a világ újraevangelizálásának sürgető szükségét, éppen úgy, ahogyan harminc évvel ezelőtt a mi szívünkben is.

Nehéz elhinni, hogy Lausanne ’74 óta olyan sok év telt el. Mennyi változás történt azóta! A világ és az egyház helyzete megváltozott, újabb vezetők kerültek az élre, de az evangélium nem változott, és az evangélium örömhírének továbbadása sürgetőbb, mint valaha.

A történelmi jelentőségű, 1974-ben Lausanne-ban megtartott első Evangelizációs Világkongresszus általam is elfogadott célkitűzése úgy hiszem ma is időszerű:
„Isten bűnbánatra hív minket eddigi kudarcaink és mulasztásaink miatt. Arra ösztönöz bennünket, hogy felelősségünk tudatára ébredve imádságban kérjük segítségét ebben az emberfeletti küldetésben, és hogy eljutassuk a föld lakóihoz az evangélium üzenetét. Látóterünk kibővült, egybeolvadt szívünk a szeretetben, gondolataink találkoztak, szándékunk azonos, hogy ünnepélyesen szövetségre lépjünk egymással azért, hogy a kongresszus jelmondata valósággá váljon: „Legyen hallhatóvá az ő igéje a föld minden lakója számára!”

Kilencvenharmadik évemben már nem lehetek itt személyesen veletek. Még az is megtörténhet, hogy mire a Lausanne III. világkonferenciát összehívjátok Fokvárosban, én már a mennyben leszek. De bízom benne, hogy Isten ezt a kongresszust föl fogja használni, hogy elkötelezze az egyházat az evangélium hirdetésére. Isten áldja meg mindazokat az új vezetőket és evangélistákat, akik részt vesznek ezen a kongresszuson Fokvárosban, és átveszik a stafétabotot a korábbi generáció képviselőitől.

Azért imádkozom, hogy a kongresszuson meghozandó döntéseitekben tapasztaljátok meg a Szentlélek vezetését, terveitek és együttműködésetek, célja az evangélium hirdetésének sürgető feladata legyen.

Tisztelettel, Krisztusban testvéretek:
Dr. Billy Graham
 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.