Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-06-12 14:34:00

Eső jött, a zarándokok kitartottak

A Szentlélek Csíksomlyón (képgaléria)

Elverte az eső a csíksomlyói pünkösdi búcsú idei zarándokait. A pünkösdszombati szentmisén részt vevő több százezres tömegre olyan mennyiségű csapadék zúdult, hogy még az áldoztatást is elhalasztották a zarándoklat szervezői.
Az eső ugyan nem ritka természeti jelenség a csíksomlyói búcsúkon, sőt, általában nem múlik el egyetlen székelyföldi zarándoklat sem anélkül, hogy a világ minden tájáról összesereglett hívek el ne áznának, szombaton az időjárás mégis rányomta a bélyegét a Kis- és Nagy-Somlyó közötti hegynyeregben összegyűltek hangulatára. Ennek ellenére a zarándokok a kicsiktől az idősebbekig - mint az fényképes beszámolónkból is kiderül - "állták a sarat", végighallgatták a szentmisét, vigyáztak egymásra, így a tömegrendezvény - a kisebb baleseteket leszámítva - eseménytelenül zárult.
Az idei csíksomlyói búcsún a szentmise szónoka Spányi Antal volt. A székesfehérvári katolikus püspök az egymásért, a nemzetért, a hitért és az egyházért való felelősségvállalást hangsúlyozta prédikációjában, és arra buzdította a résztvevőket, hogy ápolják a családi kötelékeket, örömmel fogadják a gyermeket, és óvják az életet a fogantatástól a természetes halálig. Mint mondta, fel kell ismerni, és el kell fogadni, hogy felelősek vagyunk sorsunkért, jelenünkért, jövőnkért. "Nincs idő a sajnálkozásnak, a tehetetlenségnek, a panaszkodásnak, hiszen lehetőségek nyíltak előttünk, amelyekkel élni kötelességünk" - mondta a püspök.
 

A képek megtekintéséhez kattintson  a képre!
Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.