Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2010-12-03 14:28:00

A férfiak jobban kételkednek mint a nők

A németek negyede nem hisz Jézusban

Felmérés szerint a németek 28 százaléka gondolja úgy, hogy Jézus csak mítosz. A megkérdezettek 36 százaléka biztosan hisz abban, hogy Isten fia Jézus Krisztus 2000 évvel ezelőtt élt.

A német származású felnőtt lakosság 28 százaléka nem hisz abban, hogy Jézus Isten fiaként 2000 évvel ezelőtt a földön élt. A „Perspektive” magazinnak készített 1000 felnőttet megkérdező reprezentatív felmérés eredményét múlt héten hozták nyilvánosságra.

A felmérés szerint minden ötödik protestáns és a katolikus vallásúak 14 százaléka erősen kételkedik vagy egyáltalán nem hisz abban, hogy Jézus Isten fiaként jött a világra. A megkérdezettek bő egyharmada (36 százalék) biztosan hiszi, hogy Jézus, mint Isten fia a földön élt. Minden negyedik német ember (26 százalék) „talán” lehetségesnek tartja Jézus létezését, írják a felmérés elemzői.

A német fiatalok különösen szkeptikusak: ennek megfelelően a 18 és 29 év közöttiek csak 23 százaléka válaszolt a kérdésre, hogy Jézus Isten fiaként született-e a földre? - egyértelmű igennel, míg ez a 65 év felettieknél 44 százalék. A katolikusokok 53 százaléka, az evangélikus keresztények 42 százaléka válaszolt igennel a fenti kérdésre. A nők kevésbé bizalmatlanok a keresztény tanításokkal szemben, mint a férfiak: a nők  23 százaléka inkább nem vagy egyáltalán nem hisz Jézus, mint Isten fia földi létezésében, a férfiak 34 százaléka kételkedik.

(forrás:jesus.de)


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.