Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-27 16:55:00

Vértanúkról és hitvallókról a Párbeszédek Házában

Ökumenikus konferencia kezdődik holnap délelőtt a XX. századi keresztény magyar tanúságtevőkről.

A Keresztény Demokrata Fórum egyesület, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya és a Magyarországi Mindszenty Alapítvány Vértanúink, hitvallóink címmel ökumenikus konferenciát szervez. Az előadások, tanúságtételek és a délutáni módszertani panelbeszélgetés által a keresztény értelmiség, a lelkipásztorok és a pedagógustársadalom figyelmét szeretnék felhívni a tanúságtevő elődökre. Közösen gondolkodnak arról is, hogyan hozhatók közelebb ezek a példaadó személyiségek a mai fiatalsághoz.

A rendezvény témája a XX. századi keresztény magyar tanúságtevők, helyszíne a Párbeszédek Háza (Budapest, VIII. kerület, Horánszky u. 20.). A 10 és 16 óra között zajló programon a vértanú-hitvalló püspökökről szóló beszélgetés mellett köztünk élő tanúságtevők számolnak be személyes életsorsukról.

A konferencián megnyitó beszédet mond Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke,
Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke és Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Görög katolikus, református, evangélikus és római katolikus püspökök tartanak előadást anyaországi és határon túli vértanú-hitvalló püspökökről. Az élő tanúságtevők közül személyes életsorsukról és mártír kortársaikról beszélnek Oloffson Károly Placid bencés szerzetes, Kozma Zsolt ny. egyetemi tanár, Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet, Boleratzky Loránd ny. egyetemi magántanár, Evangélikus Hittudományi Egyetem, P. Szőke János szalézi szerzetes, számos boldoggá és szentté avatás posztulátora.

 

mi

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.