Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-10 15:00:00

Végtörlesztésre jogosultak – már hétfőn dönthet a Ház

Már a hétfői ülésen megtárgyalja az Országgyűlés a fideszes Rogán Antal javaslatát, amely bővítené az egyösszegű, rögzített árfolyamon történő végtörlesztésére jogosultak körét, és szavaz is annak elfogadásáról.

Az indítvány emellett egyértelműsítené az otthonvédelmi intézkedéseket. A képviselők a házszabálytól eltérésre vonatkozó javaslatot 304 igen szavazattal, 44 nem ellenében fogadták el. Az indítvány összevont vitáját hétfőn a határozathozatalok sorában folytatja le a Ház, majd dönt annak elfogadásáról is.

    Rogán Antal javaslatával a devizában törlesztő adósok hitelszerződéseire is kiterjesztené az egyösszegű, fix – svájci frank esetében 180 forintos – árfolyamon történő végtörlesztés lehetőségét.
    A törvényjavaslat emellett rögzíti, hogy az egyösszegű végtörlesztéshez igénybe vett áthidaló kölcsön csak forinthitel lehet. Egyértelműsíti azt is, hogy az egyösszegű végtörlesztés szabályai arra az esetre is vonatkoznak, amikor a végtörleszteni kívánt hitel folyósítása több részletben történt, és az ilyen jellegű végtörlesztések esetére számítási szabályt vezet be.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.