Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-04 16:30:00

Vallási programok a Civil Szigeten

A Sziget fesztiválon található Civil Sziget idén hatvan civil szervezetet és intézményt hívott meg, hogy játékos keretek között mutassák be a fontos társadalmi kérdéseket.

Önkéntesség, egészségügy, drogprevenció, oktatás, emberi jogok, diszkrimináció, fogyasztóvédelem, jog, vallás és környezetvédelem lesznek a fő témák.

Kint lesz az Amnesty International Magyarország, amely emberi jogi kampányait mutatja be, az Amaro Drom, ahol villám cigányszótárt készíthetnek vagy szájbőgő workshopon is részt vehetnek a vállalkozó kedvűek. Az Európa Tanács Élő Könyvtára, amelyből könyvek helyett embereket lehet „kikölcsönözni” egyórás, emberi jogokkal kapcsolatos beszélgetésre, a Humana Egyesület pedig emberi jogi és újságírói gyorstalpalót tart azoknak, akik egy napra a Humana magazin tudósítói akarnak lenni.

De mindez csak ízelítő a rendkívül hosszú és színes programajánlóból. Mert a biogazdálkodástól kezdve a cukorbetegségen át a külföldi tanulási lehetőségekig itt mindenről informálódhatunk majd. Szerencsére a vallási programok sem maradtak ki a kínálatból, az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány a történelmi keresztény felekezetek közös sátrába várja beszélgetésekkel, teaházzal, vasárnap pedig katolikus szentmisével és protestáns istentiszteletekkel a fiatalokat. A Jewish Meeting Point, Magyarország legnagyobb internetes zsidó közössége zenei magazinnal és virtuális zsidó múzeummal készül, de a Szigeten lassan már másfél évtizede állandó helyszínnek számító Zsidó Sátor is ott lesz „újratöltve”, a rabbi tanácsa mellett kóser sóletezővel és pálinkakóstolással.

 


mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.