Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-08 22:06:00

Választójogi reform - A kétfordulós vegyes rendszer mellett érvel az LMP

Demagógnak tartja a parlamenti képviselők számának csökkentéséről szóló licitet, sajnálatosnak az ajánlószelvény-gyűjtési rendszer fenntartására irányuló szándékot Karácsony Gergely, az LMP szakpolitikusa.

Az ellenzéki képviselő a Political Capital által létrehozott Választásirendszer.hu oldalon fejtette ki véleményét a választási szisztéma átalakításáról, hangsúlyozva: pártja megtartaná a kétfordulós vegyes rendszert, mert az lehetőséget ad az arányosság és a kormányozhatóság elvének összeegyeztetésére. Lehetővé tennék ugyanakkor, hogy a választók a listás jelöltekkel kapcsolatban is kifejezhessék preferenciáikat.

Írásában az LMP-s képviselő tartalmatlannak, fantáziátlannak és pártpolitikai érdekek által motiváltnak nevezi a vitát, amely a választójogi reformról folyik. Karácsony Gergely elismeri, hogy ha hozzányúlnak a választási rendszerhez, kisebb létszámú törvényhozást kell kialakítani, véleménye szerint azonban hiba volna a választási reformot az erőltetett létszámcsökkentésnek alárendelni.


MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.