Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-19 13:32:00

Vagyonvédelmi programot indít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A megyében elszaporodott betöréses lopások visszaszorítása érdekében hosszú távú vagyonvédelmi programot indít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság;

 Az első szakaszban főként az otthon lévő kismamákat és időseket szólítják meg - közölte a főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa pénteken a Távirati Irodával. Osztoicsné Czéder Andrea elmondta, hogy az országban egyedülálló program részeként 257 gyermekorvosi rendelőbe, illetve védőnői szolgálathoz helyeznek ki plakátokat és szórólapokat havonta változó tartalommal. Több védőnő vállalta a szóróanyag kézbesítését is.

A nyomtatványokon vagyonvédelmi ajánlásokat, ötleteket adnak, de kiterjesztik a jelenleg több településen, lakótelepen sikerrel működő „szomszédok egymásért” mozgalmat is. Ennek lényege, hogy a napközben többnyire otthon tartózkodó kismamák és idős emberek figyelőszolgálatot tartanak fenn, az 5- 25 fős közösségek tagjai felváltva figyelik a lépcsőházakat, a közös pincéket, illetve a háztömbök környékét – magyarázta a rendőr őrnagy.

A PMRFK az elbir@pest.police.hu email címen várja a vagyonvédelemmel kapcsolatos lakossági kérdéseket, és a vagyonvédelmi eszközök beszerzésével összefüggő tanácsokat is adnak.

 

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.