Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2010-11-20 14:03:00

Utcára vonulnak a tűzoltók?

Bár a kormányváltás óta folynak tárgyalások a tűzoltók és az új vezetés közt a bérek rendezéséről, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete ismét tüntetést helyezett kilátásba. (Az eredeti terv szerint 19-én tüntettek volna, ez azonban elmaradt.) A probléma az, hogy a tűzoltók sokszor veszélyes munkájukat nagyon magas óraszámmal és kevés fizetésért végzik: egy tűzoltó a szakszervezet szerint kb. 90 000 Ft-ot keres havonta.

Az ügy érdekessége, hogy még az előző kormány tartotta vissza a tűzoltók illetményét, 2005 óta közel 7 milliárd Ft. túlórapénzt, azonban a szakszervezet a Gyurcsány-éra idején nem fenyegetőzött utcára vonulással. Jelenleg amiatt akadoznak a tárgyalások, hogy a kormány a kifizetést az önkormányzatokhoz utalná, akiknek a szűkös büdzsé miatt ez gondot jelenthet.  

Árok Kornél, a szakszervezet elnöke a sajtóhírek szerint közölte: munkatársainak teljesen mindegy, hogy az állam, a kormány vagy az önkormányzatok fizetik ki a pénzt. A Hírszerző kérdésére Árok így fogalmazott:  „Ha 2010. december végéig nem oldódik meg a probléma, akkor keményen fel kell lépni a kormány ellen, és ehhez az állományt is hajlandóak vagyunk az utcára vinni, de nem éneklős, petícióátadós összejövetelre.”


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.