Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-03-23 18:00:00

Uniós környezetvédelmi csúcs Gödöllőn

Az unió soros elnökeként Magyarország pénteken és szombaton, március 25-én és 26-án rendezi meg az Informális Környezetvédelmi Tanácsülést Gödöllőn - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

A találkozón várhatóan jelen lesz Janez Potočnik, az unió környezetvédelmi biztosa, az EU Bizottságának és Parlamentjének képviselői, a tagjelölt országok, valamint Norvégia és Svájc szakminiszterei.
A tanácskozás központi témája a víz lesz, a rendezvény résztvevői véleményt cserélnek a víz helyéről és szerepéről az uniós politikákban, továbbá tárgyalnak a kontinens vízkészleteinek jövőjéről.
A magyar elnökség arra törekszik - emlékeztet a közlemény, hogy az idei júniusi Környezetvédelmi Tanácsülésen következtetéseket fogadjanak el a miniszterek az európai vízkészletek védelméről, az integrált, fenntartható vízgazdálkodásról.
A gödöllői informális ülés szervesen kapcsolódik a Magyar Tudományos Akadémiával (MTA) március 24-26. között közösen szervezett Vizeink jövője Európában című nemzetközi konferenciához. Ebből az alkalomból Fazekas Sándor, a vidékfejlesztési tárca vezetője egy szimbolikus programelemmel hívja fel a figyelmet a környezet védelmének fontosságára, ezért március 25-én reggel minisztertársaival kerékpárral érkeznek az MTA épületéhez, hogy részt vegyenek a vizekkel kapcsolatos tudományos konferencia záró szakaszán - tartalmazza a közlemény.


(mti)
 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.