Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-24 14:57:00

Újra melegek a Pest megyei iskolák

Kisebb átmeneti gondoktól eltekintve rendben újraindította a fűtést a szolgáltató azokban a Pest megyei iskolákban, amelyekben a fenntartó megyei önkormányzat tetemes tartozása miatt hónapokkal ezelőtt kikapcsolták a gázt.

Ambrus András, a megyeháza sajtófőnöke, elmondta, hogy több iskolában már október 20-án – a Belügyminisztérium, az önkormányzat és a gázszolgáltató közötti megállapodás napján – sikerült újraindítani a fűtési rendszert. A leghamarabb az aszódi, az ócsai, az örkényi és a szigetszentmiklósi középiskolában melegedtek fel a radiátorok. Múlt csütörtökön beüzemelték a rendszert a ceglédi Bem József Műszaki Szakközép– és Szakiskolában is, ám egy részprobléma oda hétfőn szerelőt kellett hívni, így ott még kissé akadozik a szolgáltatás – tette hozzá a sajtófőnök.

Október 21-én további tíz megyei fenntartású oktatási intézményben kezdtek fűteni, míg a gödöllői Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban hétfőtől melegek ismét a radiátorok. Noha a dabasi Táncsics Mihály Gimnáziumban is megtörtént múlt csütörtökön a visszakötés, a próbafűtést csak hétfőn tudják elkezdeni – magyarázta Ambrus András. A legtovább a péceli Fáy András Mezőgazdasági, Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanulóinak, dolgozóinak kell várniuk a fűtés újraindítására, mert abban az intézményben nem a Tigáz, hanem a Főgáz szolgáltat. A „technikai átfutási idő” ez esetben kicsit hosszabb, de keddtől nagy valószínűséggel ebben az intézményben is helyreáll a rend.

Szijjártó Péter közlése szerint a kormány garanciát vállalt arra, hogy rendezi az érintett iskolák októberi, novemberi és decemberi gázszámláját. Az eddig felgyülemlett tartozás kiegyenlítéséről az önkormányzat és a gázszolgáltató cég fog egyeztetni „abban a tudatban, hogy a kormány és a megyei önkormányzatok között létrejött megállapodásnak megfelelően a megyei intézményeket - így iskolákat is - 2012. január 1-jétől az állam fogja működtetni” – mondta.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.