Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-05 13:45:00

Újabb mobilszolgáltató a piacon?

Becsült értéken nettó másfélmilliárd forint értékben irt ki központosított közbeszerzési tendert mobil távközlési szolgáltatásokra a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság - az európai közbeszerzési portálon megjelent felhívás szerint.

A keretmegállapodást 14 hónapra szól és legfeljebb három ajánlattevővel születhet meg.
A megállapodás alapján a szerződéseket a központosított közbeszerzési rendszer intézményeinek igénye szerinti értékben, folyamatosan kötik meg - olvasható a felhívásban.

A mobil távközlési szolgáltatásokat a központosított közbeszerzési rendszer hatálya tartozó intézményeknek - költségvetési szervek és azok intézményei, a társadalombiztosítási szervek és intézményei, valamint a rendszerhez önként csatlakozók vehetik igénybe.

Jelenleg három mobilszolgáltató működik Magyarországon, de már folyik az esetleges negyedik kiválasztása a 900 megahertzes frekvenciapályázaton. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) január 2-án vette nyilvántartásba a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt., valamint a Magyar Posta Zrt.-Magyar Villamosművek Zrt.-MFB Invest Zrt. konzorciumát, így ezek vehetnek részt az éppen csütörtökön kezdődő licitálási szakaszban. Az árverési eljárás lezárásának tervezett időpontja - a korábbi tájékoztatás szerint 2012. január 31.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.