Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-20 11:04:00

Újabb mészárlás Mexikóban

Legkevesebb huszonkét ember vesztette életét Mexikó északi és a nyugati térségeiben a hét végén drogbandák közötti véres leszámolásokban - közölték a helyi hatóságok.

Monterreyben, Nuevo León szövetségi állam székvárosában szombat éjszaka fegyveresek berontottak egy bárba és három személyt öltek meg, egyet pedig megsebesítettek. Magukkal hurcolták a szórakozóhely biztonsági őrét, akinek holttestét másnap találták meg. Vasárnap hajnalban Monterrey mellett egy kommandó négy fiatalt mészárolt le egyikük háza előtt.
 


Nem csitulnak az indulatok

Monterreyben másfél éve folytat egymással ádáz küzdelmet a Golfo és a Zetas drogkartell, aminek következtében már több százan vesztették életüket.  Vasárnap Michoacan szövetségi államban bukkantak 14 holttestre. A hatóságok biztosra veszik, hogy a kábítószercsempészek háborújának áldozatairól van szó.

Felipe Calderón mexikói államfő hivatalba lépésekor, 2006-ban kíméletlen küzdelmet hirdetett a bűnözök ellen, s a rendőrség munkáját erősítendő mintegy 50 ezer katonát vezényelt át erre a feladatra. Ennek ellenére mindennaposak a lövöldözések és gyilkosságok még fényes nappal is.

A drogbandák egymás közötti leszámolásainak, valamint a rendfenntartó erők és a bűnözők összecsapásainak következtében az utóbbi négy évben több mint 37 ezer ember vesztette életét Mexikóban.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.