Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-12 10:34:00

Újabb halálos áldozata van a londoni zavargásoknak

Belehalt sérüléseibe egy idős férfi Londonban, akire hétfőn éjjel támadtak rá a randalírozók, miközben egy tüzet próbált eloltani a zavargások közepette.

Az eset a zavargások egyik gócpontjában, a nyugat-londoni Ealingben történt, a 68 éves férfi a támadásban szenvedett súlyos fejsérüléstől kómába esett, s a kórházban belehalt sérüléseibe. Úgy tudni, Richard Mannington Bowes megpróbált közbeavatkozni, amikor néhány tinédzser kukákat gyújtott fel. A rendőrség közölte: brutális incidens volt, amely egy ártatlan ember halálát követelte.

A rendőrség az ügyben gyilkosság miatt nyomoz, és közzétett egy képet a feltételezett elkövetőről. Olyan helyiek segítségét várják, akik szemtanúi voltak az esetnek. – Ha ön a képen látható gyanúsított, legyen tisztességes és adja fel magát – üzente a rendőrség.
Egy helyi férfi már elmondta, hogy látta, mi történt. – A rendbontók felgyújtottak egy kukát, és ráugrottak a férfire, amikor az megpróbálta eloltani a lángokat – idézte fel.

Ezen kívül négy másik haláleset hoztak eddig összefüggésbe a múlt hét végén kirobbant zavargásokkal: korábban lőtt sebekkel találtak egy férfire az autójában Croydonban – London egyik déli elővárosában –, három férfit pedig Birminghamben gázoltak el. A rendőrség a Croydonban lelőtt férfi ügyéről közölte: vélhetően ő és a barátai összetűzésbe keveredtek egy másik csoporttal, ami autós üldözéssé fajult. A 26 éves Trevor Ellist eközben lőtték le. A három, Birminghamben elgázolt ázsiai férfi halálával összefüggésben eddig négy embert vettek őrizetbe, közülük a legfiatalabb 16 éves. Az ügyben szerdán, elsőként őrizetbe vett férfit azóta óvadék ellenében elengedték.

Londonban csütörtökön késő éjjelig dolgoztak a bíróságok, hogy eljárjanak a rendbontások miatt őrizetbe vettek ügyében, de késő estig működtek a bíróságok Birminghamben és Manchesterben is. Anglia-szerte eddig mintegy 1500 embert vettek őrizetbe a zavargások résztvevői közül.

David Cameron miniszterelnök után rendőrségi források is elismerték, hogy túl kevés rendőr volt szolgálatban a zavargások első napjaiban.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.