Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-26 19:12:00

Új szóvivő a láthatáron: Giró-Szász fogja magyarázni a kormány döntéseit?

A Népszabadság Online információja szerint Giró-Szász András politológus, a tavaly tavasszal alakult Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonosa lehet a kormányszóvivő. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI érdeklődésére nem kívánta kommentálni az értesülést.

A nol.hu oldalon pénteken megjelent cikkben az olvasható, hogy ősztől megváltozik a kormányzati kommunikáció, a miniszterelnök erről a Fidesz-KDNP frakciószövetség évadnyitó tanácskozásán, Hajdúszoboszlón tehet bejelentést. Orbán Viktor változtat a struktúrán, és centralizál, így ősztől nem pusztán Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő tartozik majd a Miniszterelnökséghez, hanem a kormányszóvivő is, a kormánydöntéseket nap mint nap magyarázó-elemző szerepkörrel - írta a Népszabadság Online a kormányfőhöz közel álló forrásokra hivatkozva.

A cikk szerint a kormányszóvivői posztra Giró-Szász András politikai elemző, a tavaly tavasszal alakult Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonosa a legesélyesebb.Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI érdeklődésére semmilyen módon nem kívánta kommentálni a nol.hu értesülését.Giró-Szász Andrást az MTI nem érte el.

Nagy Anna kormányszóvivő július elsején családi okok miatt ment fizetés nélküli szabadságra, a szóvivői feladatokat azóta Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár látja el. Nagy Anna akkor azt mondta: várhatóan őszig lesz szabadságon, Orbán Viktor miniszterelnök és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nagy empátiával és rugalmassággal fogadta döntését, és mindketten azt kérték, hogy amikor lesz ereje és ideje visszatérni, folytassa munkáját. Kovács Zoltán pedig azt közölte, fel sem vetődött, hogy Nagy Anna helyére felvegyenek valakit, ezért pótolja átmenetileg ő.

A Népszabadság Online arról is beszámolt, ha Nagy Anna visszatér, számítanak rá a közigazgatási és igazságügyi tárcánál, de arról is szó van, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök mellett lesz szóvivő.Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a hivatal valóban tervezi, hogy szeptembertől szóvivőt alkalmazzon az államfő munkájának segítése érdekében.

Ismertetése szerint a hivatalnak már konkrét jelöltjei is vannak erre a feladatra, de még senkivel sem tárgyaltak. Azzal kapcsolatban, hogy Nagy Anna is lehetséges jelölt-e, Kiss Norbert azt válaszolta: udvariatlanság lenne bárkit is kiemelni.

Giró Szász Andrást a Mindennapi is megpróbálta elérni, de kicsöng.

 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.