Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-11 16:27:00

Új szakaszban a vértanúk boldoggá avatása

A hét ferences vértanú, Károlyi Bernát és társai boldoggá avatási perének renden belüli előkészítő szakasza befejeződött.

Miután a szentszéki engedélyek az ügy folytatásához megérkeztek, megkezdődhet a főegyházmegyei eljárás, melyet november 27-én, vasárnap 16.30-kor a pasaréti templomban ünnepélyes zsolozsma keretében Erdő Péter bíboros prímás nyit meg.

Az eseményen a főpásztor által kinevezett szakértők esküt tesznek, és a vértanúk életéről filmet vetítenek. A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány tagjai mellett képviseltetik magukat azok a települések, ahol a vértanú szerzetesek 1944 és 1954 között mártírok lettek. Jelen lesznek olyan személyek, akik szintén üldöztetést szenvedtek és tanúi voltak a hit elleni gyűlölet által motivált gyilkos cselekedeteknek.

Az év elején imakilencedet hirdetett a rend, melynek egyes állomásai a vértanúk életéhez kötődő települések, templomok. A pasaréti esemény e sorozat utolsó előtti állomása, ugyanis innen hurcolták 1950 novemberében börtönbe Károlyi Bernát házfőnököt, korábbi kínai misszionáriust, aki 1954-ben az embertelen bánásmód következtében halt meg.

Az kilenced utolsó állomása a sopronkőhidai fegyház lesz, ahol 1946. december 10-én Kis Szaléz szenvedett vértanúhalált.

Ferences Sajtóközpont

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.