Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-24 12:00:00

Új pártot akar a Negyedik Köztársaság

Párt létrehozását kezdeményezi a Negyedik Köztársaság mozgalom (4K!) – tájékoztatott Nagy András, a civil szerveződés szóvivője hétfőn.

A mozgalom képviselői „egy új baloldali patrióta párt szervezésének elindításáról” tartanak szerdán sajtótájékoztatót Budapesten. A 4K! úgy látja, hogy a jelenlegi politikai helyzetben, ahol az Orbán-rendszer munkavállaló- és szegényellenes politikájára a korábbi baloldal szétesése miatt nem érkezik hatásos válasz, az év elején elindult tiltakozó civil mozgalmak logikus továbblépése egy új baloldali párt megszervezése kell legyen. Hozzátették, hogy az új párt 2012 májusában tartja alakuló kongresszusát, a programját és az alapszabályát a csatlakozók határozzák meg egy féléves konzultációs folyamat során. Az alakulási folyamatot a Negyedik Köztársaság mozgalom kezdeményezi és koordinálja.

A civil szerveződés 2007-ben alakult meg, s azóta több tucat közösségi akciót, megmozdulást szervezett. A mozgalom – mint írták – „az illegitim alkotmányozás miatt kapcsolódott be az ellenzéki tüntetésekbe és fordult határozottan politikai irányba”. A mozgalom képviseltette magát a „Nem tetszik a rendszer?!” címmel tartott, az Egymillióan a sajtószabadságért facebook-csoport által meghirdetett vasárnapi, fővárosi civil tüntetésen is.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.