Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-02 11:17:00

Új mesterszakok a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán

Etikatanári, valamint pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés mesterszak indul szeptemberben a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola Humántudományi Karán.

Bartucz Katalin, a Szeged-Csanádi Egyházmegye sajtóreferense az MTI-nek elmondta: az etikatanári mesterszakra pótfelvételi keretében augusztus 9-ig, a hitéleti képzések közé tartozó pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés mesterszakra pedig – a főiskola saját felvételi eljárásában – augusztus 19-ig jelentkezhetnek a leendő hallgatók.

A négy – teológiai előképzettség nélkül hat – féléves pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés mesterszakon három szakirány közül választhatnak a diákok. A pasztorális tanácsadás szakon olyan szakembereket képeznek, aki pasztorálpszichológiai módszereket felhasználva egyéni és csoportos lelki gondozásban tudják részesíteni a rászorulókat.

A szervezetfejlesztés szakirányon végző hallgatók a modern igényeknek megfelelve képesek majd ellátni az egyházi bentlakásos és napközi otthonok, karitatív és más szakszolgálatok, intézmények irányítását. A karitasztudomány szakirány a humanitárius intézményekben és hasonló célú egyházi és civil szervezetekben dolgozók magas szintű képzését szolgálja, ők hozzájárulhatnak a társadalmi bajok orvoslásához, az esélyegyenlőség előmozdításához, a hátrányos helyzetű emberek és csoportok felemelkedéséhez.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.