Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-06 11:30:00

Új igazgató a moszkvai magyar intézetben

Nagy tervekkel kezdte meg munkáját a Moszkvai Magyar Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Központ élén Baranyi András, az intézmény új igazgatója.

Az MTI-nek elmondta: az eddiginél tágabb és főleg fiatalabb közönség számára is szeretné vonzóvá tenni a programokat, a korábbi sikeres hagyományokat megőrizve teljesen új témákkal bővíteni a kínálatot, és minél színesebb, sokoldalúbb rendezvényeknek fog helyet és időt biztosítani az intézetben.

"A gyerekeit akarom ide vonzani annak a generációnak, amelyik máig jó emlékezetében őrzi a Globus konzerveket, az Ikarus buszokat és a balatoni nyaralásokat, és amelynek tagjai eddig is megfordultak nálunk" - mondta.

Hozzátette: ennek az újonnan megszerzendő közönségnek egyebek között Tompos Kátya színésznő és énekesnő filmjeiből szándékozik sorozatot rendezni az oroszul is kiválóan beszélő művésznő részvételével. Az idei tervek között szerepel a Gázsa zenekar moszkvai fellépése egy táncház szervezésével egybekötve, valamint Lackfi János költő, író alkotói pályafutásának bemutatása közönségtalálkozó keretében. A legifjabb generáció számára pedig az intézet könyvtárában alakítanak ki "gyerekkuckót", ahol Lackfi is felolvasóestet tart majd a népszerű meséiből és gyermekverseiből.

Újra be akarja indítani a Magyarországon végzett oroszok klubját, amely sokáig működött, de néhány éve megszűnt. Az új igazgató érkezésének hírére azonban ők maguk is jelentkeztek, hogy folytatnák a régi hagyományt, s ezt meg is fogják szervezni - mondta Baranyi András.

Baranyi András jogi egyetemet végzett Budapesten. Már diákkorában elkezdett dolgozni a Magyar Rádió külföldi adásainál, aztán az akkori oktatási, kulturális és ifjúsági tárca által létrehozott határon túli irodahálózat igazgatójaként dolgozott. Később ügyvédi irodában szerzett jogász praxist, majd moszkvai kinevezése előtt az EU által finanszírozott határ menti együttműködési programok koordinálásával foglalkozott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyik háttérintézményénél. Közben a külügyminisztérium megbízásából évekig dolgozott tolmácsként a legfelsőbb szintű magyar-orosz tárgyalásokon.


mti


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.