Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-29 17:15:00

Tüntetés az Operaház előtt

Az LMP támogatja, és részt is vesz a január 2-ai, az Operaház előtt tartandó civil tiltakozó demonstráción, ám politikusaik nem szólalnak fel, és ezt várják a többi párt politikusaitól is - közölte Szél Bernadett szóvivő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A szóvivő ezt azzal indokolta, hogy nem szeretnék, ha a két magánszemély által szervezett civil kezdeményezés politikai rendezvénnyé válna, ugyanakkor jelezte, arra biztatják szimpatizánsaikat, menjenek el a demonstrációra. Mint fogalmazott, állampolgárok, nem pedig pártok összejöveteléről van szó. Szél Bernadett azt is kérte, hogy ha valamelyik párt területfoglalási engedélyt kért az adott területre, akkor azt a kérelmet mielőbb vonja vissza.

Emlékeztetett arra, hogy a tiltakozó rendezvényt a civilek azért hirdették meg január 2-ára az Operaház elé, mert a kormány ott egy gálán kívánja megünnepelni "önmagát", illetve a Alaptörvény hatályba lépését. Erre utalva megismételte korábbi véleményüket, amely szerint felháborítónak tartják, hogy az Alaptörvény elfogadását nem előzte meg társadalmi egyeztetés és konzultáció.

A szóvivő elmondta, a demonstrációt szervező civilek keresték meg őket, és tudomása szerint a többi parlamenti pártot is a rendezvénnyel kapcsolatban. Hozzátette: az egyeztetések még zajlanak a szervezőkkel, és arról folyamatosan beszámolnak majd.
 

mti
 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.