Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-27 12:45:00

Továbbra is életveszélyben az oroszlányi támadás áldozata

Még mindig életveszélyes állapotban van a múlt heti oroszlányi támadás áldozata, akit csuklyás elkövetők támadtak meg.

Az elkövetés módjának brutalitása az, ami kiemeltté teszi a támadás ügyét – jelentette ki a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Léder Gabriella. A 79 éves férfit pénteken kora este támadták meg, miközben hazafelé tartott. A két csuklyás támadó a saját udvarán várta az idős embert, majd brutálisan bántalmazta. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett és jelenleg is életveszélyes állapotban fekszik a tatabányai kórházban.

A gyanú szerint előre kitervelték az akciót. A sértettnek meghatározott napirendje volt, délben rendszeresen az egyik rokonánál ebédelt, majd segített neki, s kora este tért haza. A támadás napján egy ismeretlen jelentkezett be hozzá telefonon, hogy valamilyen felmérést végez. Az idős ember ezért a szokásosnál korábban ért haza. A támadást egy családtagja zavarta meg, akinek gyanús volt az ismeretlen telefonáló.

Az MTI meg nem erősített információi szerint az elkövetők a férfi száját betömték és a sértettet baltával ütlegelték. A szomszédok elmondása szerint ők nem hallottak semmit az egészből, de érezhető a félelem a környéken, amit több idős ember is megerősített.

A megyei főkapitányság egymillió forint jutalmat ajánlott fel annak, aki megnevezi a támadókat, vagy olyan információt közöl a hatósággal, amelynek alapján a tettesek személyazonossága egyértelműen megállapítható – tette hozzá nyilatkozatához a sajtószóvivő.


mti.hu

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.