Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-02 15:15:00

Törökország felderítő műholdat készít

Megvalósítási fázisába ért az a megállapodás, amelyet Törökország írt alá francia és olasz vállalatokkal egy katonai célú felderítő műhold megépítéséről és 2013-as felbocsátásáról - jelentette a Today's Zaman című török napilap hírportálja.

A műhold olyan nagy felbontású képeket tud készíteni, amilyenekre eddig csak az amerikai berendezések voltak képesek. Mindez nyugtalanságot váltott ki Izraelben, amely biztonságát félti az esetleg az ő területét is ábrázoló, s a törökök által szabadon értékesíthető képektől.

Tel-Aviv kísérletet is tett arra, hogy megakadályozza a képek más országoknak történő eladását, de török részről azt a választ kapta, hogy Ankara maga fogja eldönteni, kinek adja el a képeket.

A török védelmi minisztérium egyik magas rangú tisztviselője a Today's Zamannak kifejtette: „Izrael éveken keresztül kapott területünket ábrázoló képeket. A kölcsönösség nagyon fontos a nemzetközi kapcsolatokban. Ha ők megfigyelik Törökország területét, akkor Törökországnak is joga van ugyanarra.”

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.