Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-04 15:46:00

Többkulcsos adórendszert sürget az MSZP

Az MSZP szeretné, ha az Országgyűlés és a kormánypártok elfogadnák az MSZP-nek a többkulcsos adórendszerről és a tb-járulék csökkentéséről, illetve a devizahitelesek megsegítéséről szóló javaslatait.

A vasárnapi, fővárosi Orczy-kertben tartott sajtótájékoztatón Török Zsolt MSZP-s politikus, a párt szóvivője elmonda: a többkulcsos, progresszív és igazságosabb adórendszer több pénzt hagyna az emberek zsebében. Másik elképzelésük szerint a tb-járulék csökkentése lehetőséget biztosítana az újabb munkahelyek megteremtésére, mert így olcsóbbá válna az élőmunka – tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy javaslatuk értelmében az első ütemben három, majd újabb két százalékkal kellene csökkenteni a tb-járulékot. Végül arra kérte a törvényalkotókat, hogy fogadják el a szocialistáknak a devizahitelesek megsegítésére készített kilencpontos javaslatcsomagját is.

A sajtótájékoztatón a párt másik szóvivője, Kormos Kata arról beszélt, hogy a kormány „dilettáns” gazdaságpolitikájának következtében Magyarországot a többi európai államnál jobban sújtja a gazdasági válság. Számításai szerint a január elsejével bevezetett egykulcsos adórendszer miatt egy átlagember havonta 2200 forinttal keres kevesebbet. Ez az év eleje óta személyenként átlagosan, 17600 forint kiesését jelenti – mondta, az iskolakezdésre utalva pedig hozzáfűzte, az összeg körülbelül egy első és egy hetedik osztályos gyermek tankönyvcsomagjainak az ára.

Kijelentette: a devizahitelesek sem kaptak valódi segítséget az elmúlt időszakban, mert a tervezett eszközkezelő még mindig csak egy ígéret, ráadásul a kormány javaslatai csak elodázzák a probléma megoldását.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.