Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-13 14:17:00

Több vidéki nagyberuházás támogatásáról döntött a kormány

Több mint százmilliárd forint értékben döntött vidéki nagyberuházások támogatásáról a kabinet, a legjelentősebb közülük az M43-as megépítése Makó és a román határ között.

A kormányszóvivő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, 23 kilométernyi autópálya épül majd Makó és az országhatár között. Az erre megszavazott támogatás 65 milliárd forint, amiből 40 milliárdot az Európai Unió áll. Az új szakasz egyértelműen illeszkedik a román autópálya-hálózathoz, és ezáltal magasabb szintű közúti összeköttetést biztosít majd az erdélyi magyarsággal, és csökkenti a környező települések átmenő forgalmát – mondta Giró-Szász András.

A kormány szerdai ülésén döntött a peremartoni gyártelep északi bányaterületének kármentesítéséről. Ahol az 1992-ig működő Peremartoni Vegyipari Vállalat déli területén ipari park jött létre, az északi rész azonban ipari hulladékkal feltöltött, gondozatlan terület, amely szennyezte a szomszédos mezőgazdasági területeket és a környék vízbázisát is. Döntés született továbbá hat vidéki nagyváros – Győr, Kaposvár, Nyíregyháza, Debrecen, Hódmezővásárhely és Kecskemét – városrehabilitációjának támogatásáról is.

A Vásárhelyi-terv továbbfejlesztéseként megindul a beregi árvízapasztási és ártérfejlesztési nagyprojekt, azaz egy beregi árapasztó tározó építése, amely 60 centiméterrel lesz képes apasztani a Tisza vízszintjét árvíz idején – mondta Giró-Szász András, rámutatva, hogy a 26,8 milliárd forintos - nagyrészt, 22,8 milliárd forint értékben uniós - támogatású beruházás 250 ezer ember mindennapjait teheti jobbá.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.