Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-02 12:14:00

Több tízmilliós tartozással vádolják Lázárékat

Kilenc hónapja nem fizet, így több tízmillió forint szolgáltatási díjjal tartozik a hódmezővásárhelyi önkormányzat a helyi sportcsarnokért – mondta el a Világgazdaságnak Kendi Imre, a csarnokot megépítő K’-Art Építész Stúdió Kft. ügyvezetője.

A Lázár János vezette városi képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött úgy, hogy felmondja a szerződést, és feljelentést tesz a cég ellen, mert szerintük túlszámlázták az építkezés költségeit. A csarnokot PPP-konstrukcióban, vagyis a magán- és a közszféra közös finanszírozásában építették meg. Kendi Imre közleményben jelezte, hogy az önkormányzat a tervezést, a kivitelezést és az üzemeltetést napi szinten felügyelte.

A lap kérdésére hozzátette: háromoldalú tárgyalást szeretnének, az önkormányzat mellett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bevonásával. Végh Ibolya aljegyző korábban arról beszélt: a cég azt vállalta, hogy legfeljebb 10 százalékban foglalkoztatnak alvállalkozót, ehelyett a teljes munkát kiadták egy olyan cégnek, amely tulajdonosi köre megegyezik a K’-Artéval. Kendi elmondása szerint ez igaz, de az önkormányzat és a minisztérium tudtával, banki kérésre tettek így, a szerződésben pedig elfogadta a város, hogy amint a kontraktust aláírják, az ajánlattételi időszak alatti nyilatkozatok érvényüket vesztik.

 

Világgazdaság

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.