Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-10 19:54:00

Több tízezer rászorulón segít a Mikulásgyár

A Mikulásgyár első napján kétszer annyi ajándékot hoztak az adományozók, mint a korábbi években - tudatták a szervezők közleményben szombaton az MTI-vel.

Idén december 9. és 21. között várja az adományokat a Mikulásgyár a budapesti Ötvenhatosok terén (Felvonulási téren), és országszerte 14 bevásárlóközpontban és minden postán. Az adományozók bármely postán térítésmentesen adhatják fel a Mikulásgyárnak szánt csomagot.
Az adományokon jól látható helyen fel kell tüntetni, hogy a címzett a Mikulásgyár. Tavaly 15.500 doboz adomány gyűlt össze, így több mint 160 ezer rászorulónak segíthettek

Magyarországon, valamint néhány száz doboz adományt a szomszédos országok magyarlakta településeire is eljuttattatott a karitatív akció – közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője. A Mikulásgyár január és november között raktározási gondokkal küszködik, egyetlen hazai raktárbázis sem akarja ingyenesen tárolni a karitatív akció kellékeit, ezért a XIV. kerületi önkormányzat segítségét kérte a szervezet.

Bóta Renáta rendezvényigazgató közölte: az idén újdonságként a Mikulásgyár piacra dobott egy speciális ajándékot is, amelynek megvételével a Mikulásgyár működését lehet támogatni. A Kívánságpor a karitatív szervezet saját terméke: a zsákocskában speciális por van, amely a levegőbe szórva csillog-villog. A kis csomagot – amelyen a Kívánj bármit, megkapod, ha a csillagokat elkapod szöveg olvasható – újságosoknál, Alexandra könyvesboltokban és az ország nagyobb postáin vásárolhatják meg az érdeklődők.

Korábban Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke azt közölte: egyre több segélykérő levelet kapnak a rászoruló családoktól, ezért főként a „mindennapi túléléshez szükséges” dolgokat, a többi között tartós élelmiszereket, tisztítószereket és a gyerekeknek játékokat szeretnének ajándékozni az összegyűlt adományokból.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.