Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-29 16:45:00

Több ezer embernek kedvez a hollóstetői út megújítása

Megújult az Eger-Hollóstető-Miskolc összekötő út Heves megyei 11,5 és Borsod megyei 10,2 kilométeres szakasza - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken.

A felújításnak köszönhetően Felsőtárkány, Hollóstető és a térségben élő mintegy 60 ezer ember, valamint az átutazók és a Bükk természeti látványosságait felkeresők közlekedése gyorsabbá, komfortosabbá válik. Az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében nemrég átadott útszakaszokat bruttó 846 millió forintos kivitelezési költségből újították fel.

A projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. közbeszerzési eljárással a Magyar Aszfalt Kft. és az FK-Raszter Zrt.-t választotta ki a munkálatok kivitelezésére. A kivitelező kiszélesítette az utat, megerősítette az aszfaltburkolatot, szegélyeket újított fel, kitisztította az árkokat és a meglévő átereszeket, új átereszeket is kialakított, rendbe tette az útpadkákat, 1,7 kilométeren árokburkolást javított, emellett szalagkorlátot és közlekedési táblákat telepített. Az útszakaszokon hat hidat is renováltak.

A 2505-ös út része az Észak-magyarországi régióban zajló, uniós társfinanszírozású útfelújításoknak. Ennek során összesen tizenöt projekt keretében 320, Heves megyében öt projekt keretében több mint 80, Borsod megyében 153 kilométernyi mellékutat újítanak fel a Magyar Közút közreműködésével.

Országszerte a Regionális Operatív Programok 2007-2008-as akciótervében Magyarország hét statisztikai régiójában összesen 181 útszakasz felújítására nyílt lehetőség 2008-2009 folyamán. A felújítások az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül, a "területfejlesztés" prioritás égisze alatt valósultak meg 72 projektben, összesen mintegy 1.100 kilométeren, 50 milliárd forintból – közölte a Magyar Közút.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.