Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-02 11:12:00

Tíz nap múlva folytatják a tárgyalást a görög segélycsomagról

Felfüggesztették a görög kormány és a balkáni országnak hitelező trojkának a tárgyalásait, miután nézeteltérés alakult ki abban, hogy Görögország képes lesz-e a teljesíteni az államháztartási hiányra vonatkozó elvárásokat - jelentette be pénteken egy görög illetékes.

Az Európai Unió, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Központi Bank (EKB) képviselőiből álló küldöttség várhatóan mintegy tíz nap múlva tér vissza Athénba, amikorra a görög kormány várhatóan véglegesíti a jövő évi költségvetési tervezetét. Hetekkel ezelőtt egyértelművé vált, hogy Görögország idei államháztartási hiánya nagyobb lesz az eddig becsültnél részben amiatt, hogy a gazdasági zsugorodás felülmúlja az eddigi várakozásokat.

Kormányzati illetékesek azt mondták, hogy miután idén nem sikerül teljesíteni a bevételi terveket, a GDP-arányos államháztartási hiány legalább 8,5 százalék lehet az eddig becsült 7,6 százalék helyett. A görög kormány legújabb előrejelzése szerint a GDP 4,5-5,3 százalékkal zsugorodhat az eddig várt 3,9 százalék helyett.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.