Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-27 11:19:00

Titokzatos kínai megrendelés segíthet a fizetésképtelen Saab-nak

Hamarosan kifizetik az elmaradt béreket a Saab-nál, az üres kasszába Kínából érkezik a pénz - közölte a svéd autógyártó hétfőn.

A bejelentés szerint Kínából 582 darab Saab kocsit rendeltek, és hamarosan megérkezik az autókért járó 13 millió euró (4,5 milliárd forint), amiből ki lehet fizetni a béreket.
A pénzt még a héten átutalja a megrendelő, a fizetéseket így a hónap végéig megkaphatják a dolgozók - áll a közleményben. A megrendelő kilétéről nem tájékoztatott a vállalat.

A 3.800 embert foglalkoztató cég a múlt héten még azt közölte, hogy a júniusi bért nem tudja kifizetni. A gyártósorok április-május nagy részében álltak, mert a vállalat kifutott a beszállítói számlák kiegyenlítéséhez szükséges pénzből.
 

A tulajdonos holland Spyker számos sikertelen próbálkozás után két kínai céggel - a Pangda Automobile Trade és a Zhejiang Youngman Lotus Automobile nevű vállalattal - tudott olyan megállapodást kötni, amely legalább középtávon biztosítja a Saab fennmaradását. Ehhez azonban még szükség van a kínai és az európai hatóságok engedélyére, a rövid távú finanszírozás viszont továbbra is gond.
 

(mti)


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.