Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-05 20:10:00

Tévedésből bombáztak le egy mecsetet

Egy mecsetre mért légicsapást - hivatalos közlés szerint tévedésből - a jemeni légierő az ország déli részén hétfőn, legalább 30 civil halálát okozva.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő fegyveresek kezén lévő, Abján tartománybeli Dzsaar város egyik lakónegyedében lévő mecsetet két hullámban érte támadás. A sebesültek száma öt – közölte egy helyi vezető az AFP-vel. A veszteségadatot egy kórházi forrás megerősítette.

Az al-Arabíja hírcsatorna információ szerint a légicsapások nem egy dzsaari mecsetet, hanem egy kórházat találtak el, ahol az al-Kaida több fegyverese rejtőzött. A támadásban legalább harmincan meghaltak - adta hírül az arab nyelvű hírtévé.

Ugyancsak Dél-Jemenben hétfőn egy törzs tagjai elfogtak egy öngyilkosjelölt támadót, aki beismerte, hogy Abján tartomány Loder nevű városának a piacterén készült robbantásos merényletet végrehajtani.

A férfi, aki robbanóövet viselt, jelezte, hogy két másik kamikazejelölt is tartózkodik a városban. Ezt követően kiürítették a városközpontot, és a szóban forgó törzs fegyveresei megkezdték a helyszín átkutatását.

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.