Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-03-29 17:09:00

Tehetségkutató verseny hátrányos helyzetűeknek

  CseppSztár címmel tehetségkutató versenyt rendeznek hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek ének, tánc és hangszeres előadó-művészeti kategóriában.

A selejtezőn közel 90 gyermek lép színpadra több mint 50 produkcióval, az előadók többsége tánc és ének kategóriában nevezett. A fellépők tudását és tehetségét Kántor Kata táncos, koreográfus, Szamosi Zsófia színésznő és Meggyes Ádám zenész zsűrizi. A verseny három fordulóból áll, a jelentkezéseket 12 város 17 intézményéből küldték be - közölte a szervező.
A döntőben a legjobb eredményt elért három gyereknek az adott művészeti ágban továbbtanulási lehetőséget biztosítanak.

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek intézményekben laknak, ennek oka családjuk nehéz gazdasági helyzete, szociális problémája - vagy betegségük, amelynek terhét a család nem tudja egyedül kezelni. Társadalmi és szociális helyzetük, illetve környezetük sok esetben nem inspirálja őket, nem támogatja kibontakozásuk. A szervezők célja éreztetni a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel, hogy a társadalom nem fordul el tőlük, támogatja őket, és ők is a társadalom hasznos tagjává válhatnak.
 

(mti)

 


-mti-


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.