Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-11 11:30:00

Támadja az LMP a Parlament új díszkivilágítását

Támadja az LMP a Parlament új díszkivilágítását, javaslatuk szerint inkább költségcsökkentő beruházásokra lenne szükség az épületben.

Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője elmondta, hogy inkább a megújuló energiaforrások bevezetésére, az épület fűtési és világítási költségeinek csökkentésére lenne szükség. Híreik szerint a mostani fejlesztés 470 millió forintba került az adófizetőknek. A párt már többször felhívta a figyelmet arra, hogy az energiapazarló presztízsberuházások helyett takarékosságra és példamutatásra lenne szükség.

Már hat éve vannak olyan korszerűsítési tervek, melyekkel sokat lehetne spórolni a Parlament világításán és fűtésén. Ezekkel éves szinten akár 100 millió forintot is megspórolhatnának, úgy, hogy közben függetlenednek az import földgáztól és a külső államforrásoktól. A kormánynak nemcsak szájkaratéval kellene harcolnia az államadósság és a pazarlás ellen, hanem példát mutatva megváltoztatni azokat a rendszereket, amelyek az adósságot és a külső függést újratermelik – fogalmazott a politikus.


mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.