Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-04-14 14:08:00

Sztrájkba léptek a német mozdonyvezetők

 Országszerte sztrájkba léptek csütörtök hajnalban a német mozdonyvezetők. A 48 órás munkabeszüntetés nagy fennakadásokat okozhat a vonatközlekedésben.

A sztrájkolók a mozdonyvezetőket tömörítő legnagyobb szakszervezet, a GDL felhívásának tettek eleget. A szakszervezet legfőbb a követelése, hogy egységes bért kapjon a Németországban dolgozó összes mozdonyvezető, függetlenül attól, hogy az állami Deutsche Bahnnál, illetve versenytársainál van alkalmazásban, fő vagy regionális vonalon dolgozik, illetve teher- vagy személyvonatot vezet.
A GDL vezetője, Claus Weselsky ismételten arra szólította fel a Deutsche Bahn illetékeseit, hogy üljenek tárgyalóasztalhoz. A konfliktus kiéleződése csakis az utasoknak árthat - szögezte le a szakszervezeti vezető, utalva arra is, hogy a szakszervezet új ajánlatot vár a munkáltatótól.
A munkabeszüntetés 21 regionális vasúti társaságot érint. A mintegy 25 ezer német mozdonyvezető közül több mint 20 ezer a német vasútnál áll alkalmazásban. Február óta a GDL már több hasonló munkabeszüntetést szervezett.

 

-mti-

 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.