Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-04 17:15:00

Szociális konzultáció: egymillió válasz nyolcszáz millióért

A szociális konzultáció pénzügyi fedezetének biztosítása érdekében 867,9 millió forint átcsoportosítását rendelte el a kormány, írta a Magyar Közlöny.

Május 2-án Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője azt mondta, hogy a tíz kérdésből álló kérdőívet minden magyar megkapja, aki betöltötte a 16. életévét. Úgy tájékoztatott, hogy több mint nyolcmillió kérdőívet küldenek majd ki. Az emberektől azt kérték, hogy június 15-ig küldjék vissza a kérdőíveket. A szociális konzultáció költsége nagyjából megegyezik az új alaptörvénnyel kapcsolatos nemzeti konzultációval, körülbelül 750-800 millió forint – közölte akkor Szijjártó Péter.

Magyarország felébredt – ezt nevezte a szociális konzultáció legfőbb tanulságának Orbán Viktor, aki július 4-én a parlamentben ismertette annak eredményét. A kormányfő azt mondta, a konzultáció során kiderült, hogy a magyarok nem „ingyen sörre”, potyázásra, hanem munkára akarják építeni a jövőjüket. Megfogalmazása szerint a magyarok egy hosszú kábulatból ébredtek fel, amely a munka nélkül szerezhető jólét hamis, ám annál kecsegtetőbb illúziójából indult, és a teljes összeomlás rémálmába torkollt. Hozzátette, mindebbe az egész nyugati világ beleremegett.

Tájékoztatása szerint a szociális konzultáció keretében összesen 1 millió 140 ezer kérdőív érkezett vissza.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.