Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-04 15:11:00

Szilvásy György bilincsben

Bilincsben vezették elő Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány egykori titokminiszterét hétfőn kora délután a Budapesti Katonai Ügyészségen.

Az MTI információi szerint a péntek éjszaka őrizetbe vett Szilvásy Györgyöt a Gyorskocsi utcai börtön épületéből szállították át a katonai ügyészségre. Szilvásy György ügyvédje a helyszínen várakozó újságíróknak nem beszélt arról, hogy mivel gyanúsítják védencét.
A Budapesti Katonai Ügyészség még hétfőn dönt Szilvásy György esetleges előzetes letartóztatásáról.

Szilvásy Györgynél múlt pénteken tartottak házkutatást, majd a volt titokminisztert kihallgatták és őrizetbe vették. Az ügyészség az információt azóta sem kommentálta, hírt egyedül Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök erősítette meg. Gyurcsány, akinek kormányában Szilvásy titokminiszter is volt, azt írta, hogy beszélt a volt miniszter családjával. "Annyi világos, hogy Gyurit hajnalban őrizetbe vették, és államellenes bűncselekménnyel gyanúsítják. Gondolom kémkedéssel, mint korábbi beosztottját, Galambos Lajost" – írta.

Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatóját pénteken helyezte házi őrizetbe a bíróság. Az NBH volt vezetőjénél előbb vesztegetés miatt tartottak házkutatást, majd kémkedés miatt gyanúsították meg.

A Nemzetbiztonsági Hivatal egy másik korábbi főigazgatóját, Laborc Sándort szombaton Szilvásyhoz hasonlóan gyanúsítottként hallgatták ki, majd szintén őrizetbe vették.
 

 

(mti)


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.