Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-11 13:30:00

Szili gazdasági kerekasztalt javasol az összeomlás ellen

Nemzeti Gazdasági Kerekasztal létrehozását kezdeményezi a Szociális Unió a kormánynál – közölte Gráner Gyula, a szervezet elnökhelyettese.

A Szili Katalin független országgyűlési képviselő által vezetett szervezet közleménye szerint a világgazdaság folyamatai, valamint a hazai pénzügyi feszültségek magukban hordják egy teljes gazdasági összeomlás lehetőségét. Ezért a Szociális Unió kezdeményezte, hogy a kormány haladéktalanul tájékoztassa a jelentősebb gazdasági és politikai tényezőket arról, hogy a Széll Kálmán Terven túlmenően milyen programja és elképzelése van egy ilyen helyzet elkerülésére, valamint miben kéri a gazdasági és a társadalmi élet szereplőinek támogatását.

A szervezet fontosnak tartaná, ha kiderülne, hogy a parlamentáris demokrácia nem csupán az elit különféle csoportjainak üzletviteli-érdekérvényesítő vetélkedéséről, és az egymás lejáratásában jeleskedő pártok PR-hadakozásáról szól, hanem arról is, hogy a közélet szereplői legalább vészhelyzetben képesek az összefogásra, a közösen kimunkált programok támogatására, áldozatvállalásra.

 


mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.