Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-18 18:01:00

Szijjártó: az MSZP jegyszer már válságba vitte az országot

A kormánynak esze ágában sincs megfogadni a szocialisták javaslatait, mivel azokkal az intézkedésekkel egyszer már mély válságba vitték Magyarországot, és ugyanezt tennék most is – reagált Szijjártó Péter az MSZP vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

A Távirati Irodának eljuttatott közleményében a miniszterelnök szóvivője kifejtette, hogy az országvédelmi költségvetéssel megvédik Magyarországot az euróválság hatásaitól és a megszorításoktól. A Gyurcsány-korszak hibáit kijavítva lábra állítjuk az egészségügyi és a nyugdíjkasszát, kiteljesítjük a munka- és családbarát adórendszert, és a Start munkaprogrammal százezreknek adunk ismét munkát – áll a közleményben.

Józsa István szocialista képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján képtelennek és népellenesnek nevezte a kormány gazdaságpolitikáját. Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának alelnöke szerint súlyosan elhibázott a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által pénteken bejelentett költségvetési koncepció. Az MSZP szerint éppen az ellenkezőjét kellene tenni, megszüntetni az „igazságtalan” egykulcsos szja-t, és abból beszedni a költségvetésnek hiányzó ötszázmilliárd forintot. Emellett nem kellene hozzányúlni az általános forgalmi adókhoz, a foglalkoztatás növelése érdekében pedig nem növelni, hanem csökkenteni kellene a járulékokat – fejtette ki a szocialista politikus.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.