Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-06 19:50:00

Szegény párt elnöke lett Gyurcsány

A Demokrata Párt tagjai döntöttek a szervezet átnevezéséről és alapszabályának megváltoztatásáról, valamint arról is, hogy a jövőben a Demokratikus Koalíció nevet viselő párt elnöke Gyurcsány Ferenc legyen.

Ezt a volt miniszterelnök jelentette be vasárnap sajtótájékoztatón. Elmondta azt is, hogy alelnökké választották Bauer Tamás közgazdászt, korábbi SZDSZ-es politikust, Debreczeni József közírót, aki tavaly az MDF képviselőjelöltje volt, Molnár Csaba volt kancelláriaminisztert és Niedermüller Péter etnográfust. A párt tiszteletbeli elnöke Vitányi Iván, az etikai bizottság vezetője Kósáné Kovács Magda, a pártigazgató Varju László lett, mindannyian korábbi szocialista politikusok.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: a Demokratikus Koalíció az ország legdemokratikusabb pártja lesz, amelynek vezetőit a kongresszuson a tagok összessége választhatja meg, az elnök jogköre pedig csak annyival nagyobb a tizenkét tagú elnökségben résztvevőknél, hogy vezeti az üléseket.

Szólt arról, hogy mivel a Demokratikus Koalíció "szegény, mint a templom egere", a szervezetet egyelőre Varju László lakására jegyezték be. Az új pártba eddig több mint 3800-an kérték felvételüket.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.