Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-01 11:38:00

Szeged: újra forog a film a Belvárosi moziban

Kinyithat a szegedi Belvárosi mozi, a tűzoltóság kiadta a működéshez szükséges hatósági engedélyt - mondta Botka László (MSZP) polgármester pénteken.

Sódar István, a filmszínházat működtető Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója június 20-án jelentette be, hogy egy érintésvédelmi és tűzveszélyességi problémák miatt hozott tűzoltóság határozatra hivatkozva másnapi határidővel bezárják az épületet.
A döntés bejelentése után mintegy százötvenen demonstráltak a 1920 óta filmszínházként működő épület előtt, és az egyik közösségi portálon néhány nap alatt több mint kétezer főből álló csoport szerveződött a mozi megmentése érdekében. (Biztonságiak vezették ki a  mozi dolgozóit)

Botka László (MSZP) polgármester a bezárást követő napon arra kötelezte az önkormányzati cég vezetőjét, hogy végeztesse el a mozi megnyitásához szükséges karbantartási munkát. A rekonstrukcióval hat nap alatt végeztek, kiállították a villamos berendezések megfelelő működéséről szóló szakértői tanúsítványt, amely alapján a tűzoltóság megadta a nyitáshoz szükséges engedélyt. A polgármester ezért utasította az önkormányzati cég vezetőjét, hogy azonnal nyisson újra a mozi.

Sódar Istvánnak sem oka, sem joga nem volt a háromtermes filmszínháznak és a Grand Café művészmozinak otthont adó épület bezárására - hangsúlyozta Botka László, aki a történtek miatt a szegedi közgyűlés következő ülésén kezdeményezni fogja a cégvezető felmentését.
 

(mti)


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.