Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-15 13:09:00

Szálló por – Miskolcon újra szmogriadót hirdettek

Az elmúlt napokban romlott a levegő Miskolc fölött, ezért a város polgármestere kedden elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - tájékoztatta Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-t.

A szálló por (PM10) koncentrációja a Búza téri és a Lavotta utcai automata mérőállomások adatai szerint vasárnap meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, hétfőn pedig a riasztási küszöbértéket, ezért újfent életbe lépett a szmogriadó tájékoztatási fokozata – közölte a szóvivő.

Elmondta: Miskolc polgármestere a légszennyezettség további romlását elkerülendő arra kéri az autósokat, hogy mellőzzék a személyautók, főleg a dízelüzeműek használatát. Lehetőség szerint kerüljék a szénnel, fával történő tüzelést, valamint a porképződéssel járó tevékenységek végzését, az avar és kerti hulladékok égetése pedig a kedvezőtlen levegőminőségi adatok miatt tilos.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megye térségében számottevő változás az időjárásban a következő napokban nem várható. Miskolcon korábban október 31-én rendelték el a szmogriadó tájékoztatási, november 5-én pedig a riasztási fokozatát, az előbbit november 11-én, míg az utóbbit november 7-én szüntették meg.

 

mti

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.