Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2010-12-28 14:38:00

Svéd lap fasisztázza Magyarországot

Az Expressen című svéd napilap karácsonyi cikke szerint igaz ugyan, hogy vannak nacionalista előretörések Európa-szerte, de ez Magyarországon a „legerősebb és legvisszataszítóbb”. A lap azt állítja, fel kell hívni az európai közvélemény figyelmét arra a tényre, hogy napokon belül olyan ország fogja vezetni az Európai Uniót, amely a Jobbik képében fasiszta pártot emelt be az Országgyűlésbe.

A nyugati sajtóban általánosnak mondható a Magyarországot lejárató, hamis színben feltüntető tendencia, ami gyakran a hazai balliberális értelmiség által sugallt képet tükrözi. Néhány hónapja a legnagyobb példányszámú svájci napilap, a Tages Anzeiger magyar származású újságírója, Gimes Miklós készített átfogó riportot hazánkról. A cikk a „Die Gulasch-Fashisten” (Gulyásfasiszták) címen jelent meg.

Ugyanakkor tény: számos nyugati ország megtűr a magyarországinál sokkal radikálisabb neonáci csoportokat, és alig van ország az Unióban, amelynek parlamentjében ne lenne már évek óta radikális jobboldali (alkalmasint a náci eszmékkel rokonszenvező, ilyen retorikát használó) párt. 

 

(Expressen, mi)  

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.