Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-04-03 19:35:00

Sófár a református egyházban

Április 1-éről 2-ra virradó éjjel egész éjszakás dicsőítést tartottak a Gazdagréti Református Gyülekezetben az ottani Sófár csapat vezetésével.

Római katolikus és evangélikus kezdeményezések a református egyházban 2005-ben jött létre jött a Sófár csoport, amely nevét a zsidó liturgiában használ kosszarv kürtről kapta. A hiány nagyságát mutatja, hogy a Sófár néhány év alatt a dicsőítés szolgálatának egyik leghivatottabb és legtevékenyebb munkacsoportjává vált. Vezetői református lelkészek, illetve zenei szakemberek, akik elsődleges feladatuknak tekintik a református gyülekezetekben a dicsőítő szolgálatok végzését, illetve dicsőítő csoportok beindítását, szakmai segítését. A Sófár nagy hangsúlyt fektet a jövő dicsőítő generációjának képzésére: dicsőítő iskolát szerveznek, ahol különböző (hangszeres, ének, és képzőművészeti) szakokon tanulhatják el a fiatalok a szakma mesterfogásait.

A szakmai képzésen túl a Sófár minden esetben fontos tartja a dicsőítés igei, teológiai megerősítést is, így a bibliai tanítások sem maradhatnak el egyetlen alkalommal sem. „A dicsőítés Isten Szentlelkének munkája következményeként, tudatos döntéssel lehet jelen egyéni és közösségi imaéletünkben. Az akaratunkon múlik tehát, hogy dicsőítjük-e Istent, vagy sem. Isten számára a legkedvesebb az, ha az ő dicsőítése teljes szívünkből, teljes elménkből, és teljes erőnkből” történik, abban tehát a tőlünk telhető minél teljesebb módon részt veszünk értelmünkkel és érzelmeinkkel, testünkkel és lelkünkkel, teljes lényünkkel” – vallják a Sófár vezetői.

mindennapi


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.