Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-31 15:25:00

Simor András hozzáférhetővé tette korábbi cégének eladási iratait

Simor András a korábban tulajdonában álló cég értékesítésének dokumentumait elnöki titkárságán október 19-től hozzáférhetővé tette.

Ezenkívül a dokumentumokat még a múlt héten megküldte Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtóosztálya hétfőn.

Az MNB arra reagálva közölte ezt, hogy Szijjártó Péter, a parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke a Távirati Irodának hétfőn azt mondta, hogy nem érkeztek az MNB elnökétől a parlament költségvetési bizottságához a dokumentumok arról, hogy Simor András valóban eladta off-shore cégét, és valóban hazahozta a vagyonát. Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága október 18-án határozott arról, hogy Simor Andrásnak október 30-ig meg kell küldenie a bizottság számára mindazokat az okiratokat, amelyek igazolják, hogy eladta ciprusi cégét, az abban lévő vagyont hazahozta, és az erre vonatkozó adókötelezettséget teljesítette. Szijjártó Péter hétfőn a bizottság elnökére hivatkozva azt mondta, nem érkeztek ilyen dokumentumok a testülethez, s ezt egyben botránynak nevezte.

Az MNB viszont arról tájékoztatta az MTI-t hétfőn, hogy Simor András a korábban tulajdonában álló cég értékesítésének dokumentumait titkárságán „október 19-től hozzáférhetővé tette a bizottság tagjai számára, ám mind ez ideig egyetlen képviselő sem tekintette meg azokat”.

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.