Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-05-12 16:31:00

Rózsafüzér-zarándoklat a főváros körül

Egész Budapestet körüljáró, összességében 180 kilométeres, 9 szakaszos, úgynevezett élő rózsafüzér zarándoklat lesz szombaton.

A zarándoklat célja, hogy a hívők találkozhassanak egymással, továbbá felhívják a figyelmet az emberi együttélés problémáira - mondta Boldvai József, az Élő Rózsafüzér szervezőbizottság tagja. Az immáron ötödször megrendezendő zarándoklat során a Budapesten és körülötte élőkért, valamint - a család évéhez kapcsolódóan - a családokért mondanak imát a résztvevők, akik kilenc, egyenként 20 kilométeres szakasz közül választhatnak. A papok, káplánok az esemény során megáldják a fővárost.

A jubileum alkalmából zarándokfüzetet adtak ki, amelyben énekek és imák találhatók. Az összeállításhoz előszót írt Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Spányi Antal székesfehérvári, és Beer Miklós váci megyés püspök.
Boldvai József beszélt arról, hogy a zarándoklat érinti a városszéli plébániákat, kegyhelyeket, természeti és kulturális értékeket. Ezek közül kiemelte a Normafánál lévő Szent Anna kápolnát, illetve egy pálos kolostorromot.

Az útvonalak a következők: Máriabesnyő-Kerepes, illetve Máriabesnyő-Fót; Csillaghegy-Káposztásmegyer-Fót; Csillaghegy-Pesthidegkút-Máriaremete; Farkasrét-Makkosmária-Budaszentlőrinc-Máriaremete; Farkasrét-Gazdagrét-Kelenvölgy-Budatétény-Nagytétény; Soroksár-Csepel-Nagytétény; Soroksár-Pestszentimre-Pestszentlőrinc-Havanna lakótelep; Rákoskeresztúr-Rákoshegy-Pestszentlőrinc-Havanna lakótelep; Rákoskeresztúr-Rákosliget-Cinkota-Kerepes.

A szomszédos szakaszok zarándokai öt végponton találkoznak egymással, este pedig hálaadó szentmisén vesznek részt. Máriaremetén Erdő Péter, Havanna lakótelepen Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, Kerepesen Spányi Antal mutat be szentmisét.
A szervező elmondása szerint arra is van lehetőség, hogy a legfiatalabbak és az idősebbek a 20 kilométernek csak egy-egy szakaszát tegyék meg. Kitért arra is, hogy az útfelelősök a zarándoklat előtt végigjárják a rájuk bízott szakaszokat, hogy megtisztítsák azokat az esetleges akadályoktól. Az eddigi tapasztalatok alapján 3-5 ezer embert várnak a zarándoklatra, amit a Mária Rádió egyenes adásban közvetít, a Magyar Katolikus Rádió pedig az elejét és a végét tudósítja - tette hozzá.


(mti)
 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.