Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-24 17:32:00

Romlott bébiételek az érdi Tescóban

Lejárt szavatosságú bébiételeket találtak az érdi Tesco áruházban tartott próbavásárlásuk során a Pest Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségének ellenőrei, a bírság kiszabása folyamatban van.

A kormányhivatal kommunikációs vezetője, Kiss Attila, tájékoztatása szerint az ellenőrök még október elején közel húsz doboz, gyermekeknek kínált pépes ennivalót, illetve italfélét (közöttük vaníliás gríz-pudingot és vaníliaízű italt) foglaltak le. Noha viszonylag kis tételről van szó, s az élelmiszerek szavatossági ideje is nemrég (július közepe és szeptember vége között) járt le, az áruházlánc bírságra számíthat. Az erről szóló határozat meghozatala folyamatban van – tette hozzá a kommunikációs vezető.

Tarnai Richárd kormánymegbízott az eset kapcsán azt mondta, hogy a hivatal továbbra is mindent elkövet a szabálytalanságok feltárása és a vásárlói jogok betartatása érdekében. Megengedhetetlen, hogy lejárt minőség-megőrzési idejű termék legyenek a boltok polcain – hangsúlyozta.

Október elején a dohánytermékek árának szabálytalan feltüntetése miatt bírságolta meg a Pest megyei kormányhivatal illetékes szerve – négymillió forintra – a Tesco Global Zrt.-t. A fogyasztóvédelmi felügyelőség a cég budaörsi hipermarketjében történt ellenőrzést követően indított eljárást, mert az áruházban a kasszák fölötti, zárt boxból kínált cigaretták eladási ára nem volt külön feltüntetve, csak a termékek csomagolásán elhelyezett cigaretta adójegyen.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.