Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2010-11-30 13:35:00

Roma gyakornokokat fogad az Európai Parlament elnöke

Járóka Lívia európai parlamenti képviselő (Fidesz) elnökletével a mai napon nyílt ülést tartott a néppárti frakció Roma Munkacsoportja. A tanácskozást, amelyen Járóka Lívia meghívására a téma vezető európai szakemberei - szociológusok, antropológusok és etnográfusok - számoltak be legfrissebb kutatási eredményeikről, Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke nyitotta meg.

 

Jerzy Buzek kiemelte a tudományos eredmények és a mindennapi politika közötti rendszeres kapcsolat fontosságát, valamint felhívta a figyelmet, hogy a hatályos szerződések és az Európai Unió Alapjogi Chartája kiemelt célként fogalmazzák meg a társadalmi kirekesztés elleni küzdelmet. Beszéde zárásaként pedig bejelentette, hogy januártól kezdve rendszeresen fogad roma gyakornokot az elnöki kabinetben.

 

Járóka Lívia beszédében hangsúlyozta, hogy a kutatók korszerű tudással rendelkeznek a már folyamatban lévő projektek eredményeiről, így tapasztalataik nem csak a kezdeményezések tervezése, hanem átalakítása és kiigazítása során is rendkívül fontosak.


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.