Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-05 14:25:00

Rokkantnyugdíjak: Strasbourgig megy az MSZP

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a szocialista párt a szolgálati és a rokkantnyugdíjasokat érintő intézkedések miatt.

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja a döntést indokolva hétfőn sajtótájékoztatón emlékeztetett: a parlament egy hete határozott a korhatár előtti nyugdíjak megszüntetéséről, így az 57 éven aluli szolgálati nyugdíjasok csak a személyi jövedelemadóval csökkentett ellátást kaphatnak, ha nem mennek vissza dolgozni a rendőrség szenior állományába. Hozzátette, megítélésük szerint szerzett jogok elvételéről van szó, ezért fordulnak az emberi jogi bírósághoz.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy bizonyos esetekben jogi személyiséggel bíró szervezetek is beadvánnyal élhetnek a strasbourgi testülethez, és mivel ebben az esetben pertársaság nem alakulhat, az MSZP kész képviselni azokat, akik hátrányt szenvednek az említett intézkedések miatt.

A szocialista politikus a rokkantnyugdíjakról szólva azt emelte ki, hogy a kormány nemzetközi szerződéseket sértve a társadalombiztosítási rendszeren kívül helyezné az egészségkárosodási kockázatok kezelését, megszüntetné a baleseti rokkantsági nyugdíjat és vele az üzemi balesetet szenvedők tb-védelmét.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.