Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-25 19:15:00

Rogán Antal lesz a Mikulásgyár fővédnöke

Rogán Antal, a főváros V. kerületének polgármestere lesz a december 9-én nyíló Mikulásgyár fővédnöke - közölték a jótékonysági akció szervezői.

A Mikulásgyár sajtófőnöke, Éskovács Péter közleményében hangsúlyozza: idén közel száz külföldi önkéntes is dolgozik majd a Mikulásgyárban. A szervezők szerint ez azért is fontos, mert jelenleg nemzetközi szinten is csökken azok száma, akik ingyenes karitatív feladatokat vállalnak. "Az idősebbek még aktívak, de egyre kevesebb fiatal vállalkozik arra, hogy munka után még máshol is ingyen segítsen" - fogalmaz a megmozdulás sajtófőnöke.

Idén hetedik alkalommal rendezik meg Európa egyik legnagyobb jótékonysági akcióját, amely december 9. és 21. között országszerte 14 plázában, minden postán és a budapesti Felvonulási téren gyűjti az adományokat: egyebek mellett tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, könyveket.

A Mikulásgyár 2010-ben félmilliárd forintot is meghaladó értékben gyűjtött adományt, ezzel mintegy 161 ezer rászorulónak segített Magyarországon, valamint néhány száz doboz adományt a szomszédos országok magyarlakta településeire is eljuttatott. Az
élelmiszer-, tisztítószer-, ruha- és játékadományok közel 96-97 százalékát magánszemélyek vitték a Mikulásgyárba.


mti


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.