Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-19 14:45:00

Rendőrök kaptak bérlakásokat

Átadták az első, fővárosi tulajdonú bérlakást hétfőn abból a százhúszból, amelyet a Budapesten szolgáló rendőröknek ajánlott fel a Fővárosi Közgyűlés.

Az első ilyen lakás kulcsát és papírjait egy a gyermekeit egyedül nevelő nő kapta meg a Ferencvárosban Tarlós István főpolgármestertől és Pintér Sándor belügyminisztertől. Tarlós István az átadáson azt mondta, a rendőrség létszámmegtartó képességének egyik alappillére, hogy a rendőrök lakhatása biztosított legyen. Úgy vélekedett, nemcsak a közbiztonság állapota számít, legalább ilyen fontos a lakosság biztonságérzete.

"Ahhoz, hogy ez növekedjék Budapesten, megfelelő létszámú rendőri jelenlétre van szükség, nemcsak az épületekben, a mindennapi rutinszerű rendőri munka során, nemcsak a nyomozások alkalmával, hanem a közterületeken is" - közölte, hozzátéve: tudja, mekkora problémát jelent az állománynak a létszám megtartása. Mint mondta, a sokgyerekes és a fiatal rendőrök nehezen tudnak lakáshoz jutni, ezt mérlegelve döntött úgy a Fővárosi Közgyűlés, hogy 120 bérlakás egyszeri bérlőkijelölési jogát a belügyminiszterre ruházza.

A lakásokat budapesti rendőrök kaphatják meg, a lakás méretétől és elhelyezkedésétől függően a havi bérleti díj 5 és 35 ezer forint között változik - ismertette a főpolgármester, aki úgy fogalmazott: erősen hisz abban, hogy ezzel az akcióval is aktívan és érzékelhetően elő fogják segíteni a létszámmegtartó képesség javítását, és ennek révén a budapestiek biztonságérzetét is fokozni tudják.

Pintér Sándor belügyminiszter köszönetet mondott a lakásokért, és felidézte, hogy közrendet, közbiztonságot ígértek az országnak, ennek megfelelően végzik a jogalkotást és vettek fel 4200 rendőrt. Mint jelezte, a fővárosban és a nagyvárosokban probléma a lakáshoz jutás. Közlése szerint ott szeretnének lakhatást biztosítani a rendőröknek, ahol azok szolgálnak, hiszen így a rendőrök érzik a közrend, közbiztonság helyzetét, a lakosság hangulatát is. A belügyminiszter elmondta, hogy mind a fiatalok, mind a középkorúak lakhatását szeretnék biztosítani a rendőri állományon belül.

A lakások a VIII., a XI., a XIII. és a XIV. kerületben vannak.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.