Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-26 11:30:00

Rendelet szabályozza a játszóterek használatát Kazincbarcikán

Új pihenőparkok és játszóterek épülnek az észak-borsodi Kazincbarcikán, a településen két ütemben kilenc játszótér újul meg mintegy 320 millió forintos beruházási költséggel.

A fejlesztéssel együtt a rongálások is megkezdődtek, ezért kamerákat szereltek fel, legutóbb pedig rendeletet alkotott a helyi képviselő-testület a játszóterek megvédéséért.

Göndör Judit, az önkormányzat szóvivője az MTI–nek elmondta: négy éve kezdődött el az a felújítási folyamat a városban, amelynek köszönhetően az elavult és jogszabályoknak már nem megfelelő játszóterek helyén új játszó– és pihenőparkok épültek. Nagy részüket térfigyelő kamerákkal védi az önkormányzat a rongálásoktól, de a szemetelés, a hangoskodás, a dohányzás, az alkoholfogyasztás megelőzésére helyi rendelet megalkotása vált szükségessé.

Az önkormányzati képviselők rendkívüli ülésen tárgyalták az előterjesztést. Teljes egyetértés volt a frakciók között: a rendeletet egyhangúlag fogadta el a testület. A barcikai játszótérrendelet keretbe foglalja a magasabb rendű jogszabályokat, valamint konkrétan meghatározza a tilalmakat és a szankciókat is. A köztéri játszótereken és azok határvonalától számított tíz méteren belül tilos dohányozni, a szabályt megszegő ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Tilos az alkoholfogyasztás is, és szintén büntetik azt, aki kutyát vagy más állatot visz be a játszótérre. A szabályozást rövidesen a játszóterekre is kihelyezik – mondta a szóvivő.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.